30 juni 2011

Lite mer gjortJa nu har vi fått lite mer gjort. I sovrummet börjar det bli dags för att slipa och måla tak, golv och väggar.
Taket är ju pärlspont så det ska bara tvättas och sen målas vitt. Golvet ska vi vitbetsa , tror vi. Jag har lite svårt för att bestämma mej om träet ska synas eller om golven ska vara helt vita. Tycker båda är fina.
Tre väggar ska målas vita och en vägg får en fondtapet, är lite sugen på en tapet från Rusta som är vit i botten med grå änglar och fin text. Får se hur det blir.
Sovrummet kommer iallafall att gå i vitt och grått.

Köket ska i helgen få svartbetsade bok-bänkar, turkos glas-mosaik, rostfria vitvaror, vitmålat råspont-tak och ev. vitmålat golv.
Vi har valt att inte byta ut taket i köket utan bygger ett nytt under där vi fäller in spotlights vid köksbänkarna.
Jag är lite sugen på att måla golvet svart/vit rutigt men har en känsla av att det får bli senare för nu är det för mycket att göra på väldigt kort tid.
Tyvärr gör vi allt nästan själva för ingen vill hjälpa oss så vi stretar på bäst vi kan.
Köket kommer gå i mest vitt men för att bryta av allt det vita så väljer vi att mörkbetsa bänkarna och sen använda oss av ett färgglatt kakel.
Hoppas det kommer bli fint när det är klart, är såå nöjd med den vita råsponten på väggarna.

Nu ska jag klä på mej och fara till Ikea och Rusta för att kolla tapeten och kanske köpa bänkarna.

Kram på er i sommarvärmen !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som ert kök kommer att bli jättefint. Jobbigt att göra allt själva, fast jag vet hur det är att streta på då vi (min man) fixar det mest här hemma själv också, även om det inte är samma stora projekt som ni håller på med. Hittade din blogg genom min man som jobbar med din man och dessutom kom vi på att jag och din man har gått på högstadiet tillsammans.
ser fram emot att se fortsättningen av eran renoverings resa här på bloggen.
/Susanne

jakt,skor,barn,inredning sa...

Lät ju väldigt smart att betsa träbänkar svarta skulle man ha tänkt på , hmmmm. Jag som stridit så hårt för mina svarta stenskivor ;() .Vi har också fått göra allt själva men det gör att man är extra nöjd när man är färdig :) Kram