12 december 2011
Pepparmints nougat
Bild och recept från Countryliving.com
Ingredienser 36 st Tid: ca 2,5 timme
10 dl socker
2,5 dl ljus sirap
ca 1,75 dl vatten
3 stora äggvitor
1,5 tesked pepparmintsextrakt
6 droppar röd karamellfärg
olja till formen
1. Smörj en form (ca 20*20cm) och en slev. Lägg åt sidan.
Blanda socker och sirap i en kastrull med vattnet, koka på medelvärme tills det når 125 grader, ungefär 20 minuter.
2. Vispa äggvitorna i en stor skål med elvisp, blanda sakta i socker-smeten . Tillsätt pepparminten och blanda alltsammans tills det blir tjockt och fluffigt, ca 10 minuter.
3. Häll genast över smeten i den smorda formen, ta hjälp av sleven att breda ut.
Droppa röd karamellfärg över och dra försiktigt med sleven för att få de marmorerade effekten.
Låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar tills det stelnat. Skär sedan i 3*3 cm bitar.
Hoppas det ska smaka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Detta verkar spännande! Jag sparar dt in min enorma samling över saker att baka ;)
Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia
Skicka en kommentar