31 januari 2009

Sjukhus hemma * 2


Ja, här har jag en 10-åring med influensa. Han är som en kamin, hostar, snörvlar. Lillebror följde med mamma till apoteket där det inhandlades nässpray, alvedon, strepsil med jordgubbssmak och extra mjuka näsdukar. Så nu blir det bara att ta hand om pojken i några dagar. Hoppas bara att vi slipper kruppanfallen, han är ju faktiskt ganska stor nu men fick sin krupp när han var 9.
Sen finns det ett hemma-sjukhus till. Min storasysters(jaktheminredning) son som är 9 har idag vurpat på isen och slagit hål på ögonbrynet. han har gjort magnetröntgen och det visade ingen fraktur men nu har han ett helt igenmurat öga. Kan säga att det ser ut att göra j-t ont. Har bara sett honom på kort och jag kan säga att det ser inte bra ut.
Så med andra ord får syster och jag ta hand om våra små sjuklingar. Min 8-åring har bestämt att på måndag ska han berätta för sin klass att det är jätteviktigt med hjälm annars kan det sluta värre. Han har flera klasskamrater som har cykelhjälm när dom åker skridskor. Jag tycker ju inte att det är okej. Ha en trevlig helg, kramis.
Ps. Imorrn får ni se det färdiga vardagsrummet. Ds.

1 kommentar:

jakt,skor,barn,inredning sa...

Kan meddela att i dag söndag går ögat inte alls att öppna. Hjälm hade han på sig ,så jag vill inte veta vad som kunde hänt utan!