30 november 2011

Sovrums-jul









I sovrummet har vi vitt och grått och det känns lite kallt men ändå ombonat . Så för att få till lite mera värme så tänkte jag plocka in lite mörk lila.
Det blir en blandning av orientaliskt, vintage och lantligt. I den öppna spisen får det bli en hel hög med blockljus i olika storlekar, kanske lite lila och silverfärgade julgranskulor i en stor glasburk också.
I fönstren har jag tänkt mej vita pappersstjärnor och sen får de lila cyklamen stå kvar.
På byrån och vår skänk blir det silverfärgade ljusstakar , tavelramarna är vita och taklampan är också vit.

Så med lite inköp och piff så ska ni få se resultatet till helgen.
Kram på er

En andra blogg




Nu har jag äntligen fixat en andra blogg där jag bara ska skriva och visa bilder på mina olika pyssel jag gör. Allt från att sy figurer till att göra tittskå

Här inne fortsätter jag som vanligt med inredning. Hoppas jag ska göra inlägg lite oftare framöver.


Kram på er

20 november 2011

Ny klocka




Tog en tur till staden idag och shoppade lite med familjen och min lillasyster E.
Hittade denna fina klocka på Clas Ohlson, 99 kr. Den håller väl kanske inte så länge men jag gillar den. Får väl köpa en till att ha i reserv annars.
Slank in på Panduro också och inhandlade lite material till sakerna jag ska sälja på julmarknaden nästa söndag. Ska bli så kul! Spännande att dessutom vara på ett slott, det händer ju inte så ofta.


Imorrn bär det av till staden igen då äldsta sonen ska till doktorn. Så han är ganska nöjd med att få vara ledig på en måndag dessutom.
Undra om jag kan trolla fram lite adventspynt också imorrn, vet inte riktigt var alla julkartonger står nånstans. Men jag får väl leta mej fram.

Hörrni, var är snön?? En vecka kvar till advent och det är bara lerigt och slaskigt.
Om det inte tänker vara snö så kan det väl åtminstone vara kallt så vi slipper all lera.


Hoppas ni har haft en trevlig helg. Nu ska jag kika in till er.
Kram Hanna

14 november 2011

Jag fick klockan




Jag har en så himla snäll make jag, en dag efter jobbet så hade den fina klockan med sej hem till mej. Klockan är 60 cm i diameter och kostar 75 kr på Jysk. och den är verkligen fin.

Golvet på bilden ska vi ha på hela bottenvåningen, ja inte i badrummet då förstås.
Det kommer från Byggmax och heter Ek Rustic. Vi föll för det båda två, tycker det passar så bra in i huset.
Det gamla golvet i hallen är nu borta, maken har isolerat och lagt ny golvspån istället för det gamla brädgolvet med tre lager korkmatta. Usch så äckligt det var!

Vi har även börjat regla upp väggarna och isolera i hallen. Nu gäller det bara för mej att komma på vad vi ska ha för tapet. Vill inte ha vitt i hallen nere utan en beige eller brun tapet, gärna randig med lite lyster i. Det ska kännas varmt och välkomnande.

Trappräcket på bilden funderar vi på att ha i hallen uppe. Det som sitter nu är bara 78 cm högt och känns inte det minsta säkert. Vad tror ni? Blir det fint?

Kram alla godingar!

07 november 2011

Ny ytterdörr






I lördags fick vi ny ytterdörr ,den var efterlängtad kan jag säga.
Huset fick en helt annan stil, det ser ju framför allt finare ut men huset ser även lite nyare ut.
Än så länge har vi inte märkt så mycket på värmen och beror mycket på att det inte finns isolering under hallgolvet. Så jag tror att det blir nästa prioritering.
Men ett badrum skulle också vara trevligt.

02 november 2011

Inköplista Jysk






Fick reklam från Jysk häromdagen och blev såå kär i en stor väggklocka. Klockan är 60 cm i diameter och kostar bara 75 kr. Liksom vad väntar jag på? Bara åka dit och titta hur den ser ut. Men å andra sidan om den kostar bara 75 kronor så håller den så länge den håller. Men man vet inte den kan ju vara jättebra.
Tror iallafall att den blir fin i vår trapp.

Soffan är till sönerna som får ett litet tv-rum där de även kan ha sitt PS2 .
Känns ganska skönt att ha sånt i ett annat rum så slipper man tjatet i vardagsrummet om att det ligger spelkontroller och spel där de inte ska vara.


Ja nu har vi plockat ur lägeheten och lämnat nycklarna, alltid lika nervöst när man lämnar över. Även fast man städat som en galning och i vårt fall även målat ett rum frivilligt så är man rädd för att det ska komma klagomål. Men peppar, peppar inget klagomål än.
Är skönt att kunna fokusera på bara huset nu, vi har så mycket kvar att göra som vi helst måste vara klara med så fort som möjligt. Pojkarna delar rum nu och det lider dom ju inte av direkt men man måste ha sin egna vrå att kunna gå till.
Badrummet är nu så klart att det ska dras el och sen börja med primer, flytspackel och allt vad det heter.

På lördag ska vi byta ytterdörr den vi har nu är inte ordentligt tät och har dessutom ett gammalt lås. Så vi har bara 1 nyckel. Lite krångligt ibland.

Nej nu är det dags att få barnen i sängen och sen börja fundera på att själv besöka kudden.

Ha det bra alla bloggisar!