14 december 2009

Nu kommer nog vintern

God morgon på er alla bloggisar. Idag är jag uppe med tuppen, vaknade 5 SUPERPIGG. Jag kan säga att det INTE är vanligt.
Idag är det några minusgrader här i Uppsala , vi har blivit lovade snö flera dagar nu i veckan så jag håller tummarna. Vill så gärna ha snö när jag fyller år. och såklart snö på julafton är ju ett måste.
Vad hände egentligen med snön på jularna? När jag var liten på 80-talet var det vita jular, en jul vet jag att pappa skulle vara tomte hos några bekanta och han åkte dit med häst och släde. Nu för tiden får vi vara glada om det är 2cm snö på julafton.


I torsdags ringde min man från jobbet och sa att han hade ramlat, jaha tänkte jag det är nog ingen fara. Men det var det, båtbenet som sitter strax ovanför tummen är det en spricka i . Högerknät är extremt svullet, bröstkorgen öm och hakan lite skrapad. Han jobbar som elektriker på ett bygge och hade där fastnat med byxbenet i armeringsjärn. Som tur var så landade han mellan uppstickande järn. Då hade det blivit betydligt värre.
Så nu ska han ha gips i 2 veckor till att börja med så han får nu bli kontorsnisse under den tiden. Men det är bättre än att bara gå hemma med sjuklön.


Igår var vi till min mamma och fikade fick god nybakad sockerkaka med pepparkakskrydda i. Mums!!
jag kikade lite i hennes butik och hittade massvis med saker som jag vill ha. Gjorde en liten önskelista på smycken som hennes kusin gör till min födelsedag. De är helt underbar och väldigt billiga dessutom. Sen har miin mammas moster stickat så söta dockor, raggsockor, mössor, halsdukar. Ja allt möjligt. Ni som bor kring Enköping-Uppsala måste ta er en tur dit. Butiken ligger strax utanför Örsundsbro och har öppet tors-lör. Längst upp i bloggen ser ni öppettiderna.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och kika in hos er andra.
Kram på er

4 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Men du har ju snö.....på bloggen.
Här har det snöat så det är lite vitt.
Kram Mamsen

AkH sa...

Åh, vad fint med snö- här kom det lite i helgen men regnade bort idag. Aj, vilken otur eller tur i outuren med din man. Hoppas att det läker bra! Ha en underbar vecka!
Kram Anna-Karin
hemochting

Torparfrun sa...

Visst är det härligt med snön :-)
Men vilken otur din make hade då men som du sa tur i oturen att det inte gick värre!!

Ha en bra dag!

Kram Torparfrun

AkH sa...

Vill önska dig en god jul och tala om att jag ska ha en utlottning som startar någon dag före nyår1
Kram Anna-Karin
hemochting