03 juni 2010

Underbar doft

Igår kväll var vi till stugan och klippte gräs. Det växer så himlans fort nu. Hanna bara med halva tomten så vi får fortsätta idag så slipper vi börja med det när vi kommer ut på fredag eftermiddag.
Vi har en stor syrenbuske på ena sidan av huset som doftar sååå underbart. Man blir alldeles salig av att stå där och känna den underbara doften. Det doftar sommar!!!
Ser ni att i busken med ljuslila blommor så är det några få grenar med mörklila blommor. Det är dom enda mörka vi har, de andra buskarna har också ljusa blommor. Lite mystiskt må jag säga.

Myggen trivdes JÄTTEBRA i det höga gräset för när vi gick där så for det upp myggmoln som såklart attackerade vår 9-åring som är känslig för mygg.
Så när vi kom hem var hans ben alldeles spända för att de var så svullna. Tycker så synd om honom. Han fick duschas försiktigt då det sved och sen smörja med Aloe Vera-gel och så lite Tavegyl. Stackarn!!

Idag ska stora pojken på Naturskola med klassen, hoppas bara att de slipper mygg , de ska ha matsäck med sej så han bestämde pastasallad, apelsinjuice och till fika skulle det vara en munk. Det är hans nya favorit-fika.

Jag ska sy lite gardiner till stugan och kuddar till soffan hemma. Sen ska alla madrassöverdrag från stugan tvättas så allt hunnit bli torrt tills imorrn. Men det ska väl inte va så svårt med den här värmen.

Kram på er alla, hoppas ni får en underbar solig dag

2 kommentarer:

Sunnanvind sa...

Syrener är verkligen underbart, finns nog ingen tid på året som känns så speciell som när de slår ut... Har inga på tomten och tvekar om jag ska plantera, dom tenderar ju att bli rätt så stora. Så länge får jag dofta på grannens!

Ha det bra!

//Carina

Plupps krypin sa...

Stugan är härlig!
När ska vi ta det där med barnfri vinprovning. Fniss.....
Klart vi ses i helgen, vi ska bara lyfta lite tak först.... ja, inte festa, montera ner tak.
Kram Mamsen